Світлої пам'яті Хайнца Хайнена (Археологія, 2013)
Скорботна звістка надійшла до Інституту архе ології з Німеччини… Після тривалої тяжкої хвороби 21 червня 2013 р. пішов з життя
Хайнц Хайнен — визначний антикознавець,
історик, археолог, епіграфіст зі світовим ім’ям,
доктор філософії та доктор історії, професор
Трирського університету, автор низки фундаментальних праць з античної історії та культури, грецької колонізації Середземномор’я та
Причорномор’я, історії та археології римської
Європи, проблем античного рабства, релігії,
мистецтва, науки та історіографії антикознавства. Світова та європейська наукова спільнота
втратила одного з найталановитіших вчених-
аналітиків, педагогів і організаторів науки та
міжнародної наукової кооперації.