До 75-річчя Володимира Опанасовича Круца - Дяченко, О.В. (Археологія, 2014)
23 листопада 2013 р. Володимир Опанасович Круц зустрів 75-й день народження. Щира любов до своєї справи та високий професіона лізм, стійкість переконань і відкритість до критики, безмежна виваженість і глибока повага до колег гармонійно поєдналися в монолітній особистості цього, поза усяким сумнівом, ви датного вченого.