Дослідникам минулого тисячолітніх Лубен - Дяченко, Т.М.; Сидоренко, О.В. (Археологія, 2014)
17 вересня 2013 р. до 1025-річчя заснування
м. Лубни, в присутності гостей міста і громадськості, було відкрито меморіальну дошку на
честь істориків, археологів і краєзнавців, які
зробили вагомий внесок у встановлення дати
заснування міського центру і своєю працею
забезпечили відзначення славного ювілею посульської твердині на південних рубежах русь
ких земель.