The influence of cathode material on the characteristics of pulsed negative corona in oxygen - Golota, V.I.; Kadolin, B.B.; Taran, G.V.; Pashchenko, I.A. (Вопросы атомной науки и техники, 2021)
Change in time for the shape of the discharge current pulses of the pulsed negative corona in oxygen with copper and stainless steel cathodes has been studied for two discharge modes. The change lies in the decrease of the pulse amplitude and duration at half maximum. It is shown that for stainless steel cathodes, the amount of electric charge transferred in one pulse of the discharge current is 15% greater than for copper cathodes. It is also shown that under the maximum load mode, the amount of charge transferred in one pulse of the discharge current is decreased with time by 10% for both types of cathodes. It is shown that ozone synthesis in the electrode system with copper cathodes is 25% more efficient. Досліджено зміну в часі форми імпульсів розрядного струму імпульсної негативної корони в кисні з мідними катодами і катодами з нержавіючої сталі для двох режимів горіння розряду, що полягає в зменшенні амплітуди імпульсу і збільшенні їх тривалості на напіввисоті. Показано, що для катодів з нержавіючої сталі кількість електричного заряду, що переноситься в одному імпульсі розрядного струму, на 15% більше ніж для мідних катодів. Також показано, що в режимі максимального навантаження величина заряду, що переноситься в одному імпульсі розрядного струму з часом зменшується на 10% для обох типів катодів. Показано, що в електродній системі з катодами з міді напрацювання озону відбувається на 25% ефективніше. Исследовано изменение во времени формы импульсов разрядного тока импульсной отрицательной короны в кислороде с медными катодами и катодами из нержавеющей стали для двух режимов горения разряда, заключающееся в уменьшении амплитуды импульса и увеличении их длительности на полувысоте. Показано, что для катодов из нержавеющей стали количество электрического заряда, переносимого в одном импульсе разрядного тока, на 15% больше, чем для медных катодов. Также показано, что в режиме максимальной нагрузки величина заряда, переносимого в одном импульсе разрядного тока, со временем уменьшается на 10% для обоих типов катодов. Показано, что в электродной системе с катодами из меди наработка озона происходит на 25% более эффективно.