Vacuum system of klystron repair facility for electron accelerators - Dronov, R.M.; Ivakhnenko, M.V.; Mats, V.O.; Titarenko, Yu.O.; Titov, V.Yu. (Вопросы атомной науки и техники, 2021)
KIU-12AM “AVRORA” klystron has been the main source of rf power for the accelerators for decades. Large accumulations of malfunctioning klystrons made it possible to recycle them using the donor parts, which are well preserved and still functional. Klystron repair process comprises of few stages and part of these stages requires maintaining the high vacuum inside the klystron and adjacent systems. Клістрон КІУ-12АМ «АВРОРА» протягом багатьох десятиліть був основним джерелом радіочастотної потужності для прискорювачів у ННЦ ХФТІ. Незважаючи на те, що цей клістрон більше не виготовляється, він все ще використовується. Наявність великої кількості несправних клістронів дає можливість їх реставрувати підбираючи донорські компоненти, які досі перебувають у робочому стані. Процес ремонту клістрона складається з декількох етапів, і частина з цих етапів вимагає підтримання високого вакууму всередині клістрона та в допоміжних системах. Клистрон КИУ-12АМ «АВРОРА» в течение многих десятилетий был основным источником радиочастотной мощности для ускорителей в ННЦ ХФТИ. Несмотря на то, что этот клистрон больше не производится, он все еще используется. Наличие большого количества неисправных клистронов дает возможность их реставрировать, подбирая донорские компоненты, которые до сих пор находятся в работоспособном состоянии. Процесс ремонта клистрона состоит из нескольких этапов, и часть из этих этапов требует поддержания высокого вакуума внутри клистрона и в смежных системах.