Злоякісні пухлини яєчника: оптимізація комплексного лікування - Свінціцький, В.С.; Воробйова, Л.І. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2010)
Наведено аналіз результатів комплексного лікування за різними алгоритмами 2158 хворих зі злоякісними пухлинами яєчника. Аналіз 5-річної виживаності пацієнток показав, що найзначнішим прогностичним чин- ником, що впливає на віддалені результати лікування, є розмір залишкової пухлини після циторедуктивної операції.Ключові слова: злоякісні пухлини
яєчника, циторедуктивна
операція, оптимальна
циторедукція, комплексне
лікування. he article presents the analysis of complex treatment effect in of 2158 patients with ovarian malignancies tumours (OMT). The analysis of overall 5-year survival of patients with OMT: residual tumor size after cytoreductive operation is the most significant predictive factor affecting survival of patients with OMT. Key Words: ovarian malignancies tumours,
cytoreductive operation, optimum cytoreductive
operation, complex treatment.