Анатолій Дмитрович Пряхін у контексті археології України (до 75-річчя російського вченого) - Литвиненко, Р.О.; Отрощенко, В.В. (Археологія, 2014)
23 серпня 2014 р. виповнилося 75 років від дня
народження Анатолія Дмитровича Пряхіна —
заслуженого діяча науки Російської Федерації, видатного археолога, доктора історичних
наук, професора. Віхи наукової біографії дослідника неодноразово висвітлювалися на сторінках нашого журналу. Нині науковець плідно працює професором кафедри археології та
історії стародавнього світу Воронезького державного університету (ВДУ), а також очолює
сукупну дослідницьку лабораторію Інституту археології та етнографії Сибірського відділення РАН (м. Новосибірськ) і ВДУ з історіографії
археології Євразії.