Світлої пам'яті Деонізія Никодимовича Козака - Абашина, Н.С.; Володарець-Урбанович, Я.В.; Петраускас, О.В. (Археологія, 2014)
23 жовтня 2014 р. обірвалося життя Деонізія (Дениса) Никодимовича Козака — відомого українського археолога, дослідника стародавньої історії та археології України, доктора історичних наук, професора. Успішний і талановитий вчений, він активно займався дослідницькою, організаційною та просвітницькою діяльністю, надихав колег, вів за собою молодь. Наукова спільнота втратила одного з кращих науковців з величезним досвідом роботи і міжнародним визнанням.