До ювілею Сергія Миколайовича Рижова (Археологія, 2020)
13 грудня 2019 р. Сергій Миколайович Рижов
відсвяткував свій 70-річний ювілей. Талановитий, самовідданий, працелюбний, наполегливий, вражаючий широтою бачення наукових проблем і водночас уважний до найдрібніших деталей, готовий відточувати та обстоювати аргументацію власних ідей, ділитися ними
і сприймати альтернативні думки, Сергій Миколайович є для всіх нас взірцем справжнього
Вченого. Інтелігентний, глибоко ерудований,
принциповий, порядний, наділений фантастичним почуттям гумору, Сергій Миколайович є прикладом справжньої Людини.