О комплексной модели зоны предразрушения в конце трещины на границе раздела упругих сред - Каминский, А.А.; Кипнис, Л.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Пропонується метод розрахунку повної зони передруйнування в кiнцi трiщини на границi роздiлу пружних середовищ в рамках комплексної моделi, що доповнює модель Комнiноу припущенням про iснування бокової зони передруйнування. A method of calculation of the complete pre-fracture zone at the end of a crack on the interface of elastic media in the frame of a complex model, which supplements the Comninou model by the assumption on the existence of a side pre-fracture zone, is proposed.