Василь Йосипович Довженок (Археологія, 1977)
16 грудня 1976 р. після тяжкої хвороби помер завідуючий сектором слов’яно-руської і середньовічної археології Інституту археології АН УРСР, доктор історичних наук, професор Довженок Василь Йосипович.