Економіко-правові механізми регулювання зовнішньоекономічної діяльності переробного підприємства - Лук’янов, А.І. (Економічний вісник Донбасу, 2023)
У статті розглядаються економічні та правові аспекти регулювання зовнішньоекономічної діяльності переробних підприємств в Україні. Представлений огляд економічних факторів, що впливають на зовнішньоекономічну діяльність переробних підприємств. Автором розглядається вплив економіко-правових механізмів регулювання ЗЕД на конкурентоспроможність продукції переробних підприємств на міжнародних ринках. Зроблено огляд спеціального режиму експортного забезпечення під час воєнного стану. The article examines the economic and legal aspects of regulating the foreign economic activity of processing enterprises in Ukraine. An overview of economic factors influencing the foreign economic activity of processing enterprises is presented. The author examines the influence of the economic and legal mechanisms of regulation of foreign trade on the competitiveness of the products of processing enterprises on international markets. A review of the special regime of export support during martial law was made.