Симпозіум з питань мезоліту Європи - Телегін, Д.Я. (Археологія, 1979)
В квітні 1978 р. в м. Потсдамі проходив другий європейський симпозіум, присвячений вивченню питань культури мезолітичної епохи (IX—V тисячоліття до н. е.) Європи В його роботі взяли участь понад 60 чоловік — представники майже всіх країн Європи, в тому числі Англії, Бельгії, Данії, НДР, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Радянського Союзу, Румунії, Франції, ФРН, Чехословаччини, Швейцарії і Швеції.