Третя наукова конференція молодих вчених Інституту археології АН УРСР - Буйських, С.Б. (Археологія, 1979)
III наукова конференція молодих вчених Інституту археології АН УРСР, присвячена 60-річчю ВЛКСМ, відбулась 30—31 березня 1978 р. Вона мала республіканський характер, оскільки в її роботі, крім співробітників Інституту археології, взяли участь молоді вчені з 18 міст республіки, а також гості з Москви, Ленінграда, Куйбишева, Воронежа, Ростова, Кишинева (загалом 115 чоловік). На конференції прочитано 105 доповідей. Ці дані об’єктивно свідчать про те, що ідея проведення конференцій молодих вчених-археологів повністю себе виправдала. Кількість її учасників порівняно з попередньою (1976 р.) збільшилась вдвічі, а з першою (1974 р.) — втричі. Зміцніли зв’язки Ради молодих вчених з дослідниками, що живуть в інших містах України.