Ранній залізний вік у виданнях наукових установ Північного Кавказу - Черненко, Є.В.; Симоненко, О.В.; Мурзін, В.Ю. (Археологія, 1980)
Об’єктом даного огляду є III і IV томи «Археолого-етнографічного збірника» та збірник «Археологія і питання атеїзму». Вони привернули нашу увагу переважно тому, що в ряді вміщених там статей питання давньої історії Центрального та Північно-Східного Кавказу висвітлюються в тісному зв’язку з синхронними матеріалами суміжних регіонів, і зокрема Північного Причорномор’я та Подніпров’я.