Резолюція науково-практичної конференції «Сучасні методи діагностики та лікування злоякісних новоутворень у дітей» (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2005)
Злоякісні новоутворення у дітей залишаються актуальною проблемою суспільства. Незважаючи на те що злоякісні захворювання — досить рідкісна патологія у дітей, смертність від неї у структурі дитячої смертності в Україні займає 5-те місце. Сучасні міжнародні стандарти надання медичної допомоги дітям зі злоякісними новоутвореннями дозволяють досягти рівня одужання 70%, проте в Україні лише 40% дітей з цією патологією переживають 5 років, а кожна четверта дитина помирає протягом року з моменту встановлення діагнозу.