Новий фільтраційний спосіб у діагностичному алгоритмі при синдромі плеврального випоту - Притуляк, С.М.; Ткач, А.А. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2011)
Представлені дані щодо диференційної діагностики 135 хворих із
синдромом плеврального випоту. Визначена діагностична результативність
запропонованого авторами нового фільтраційного способу отримання
біопсійного матеріалу для морфологічного дослідження з метою визначення
етіології плеврального випоту. Ключові слова: плевральний
випіт, діагностика,
фільтраційний спосіб,
морфологічне дослідження. Data about 135 patients with syndrome of pleural
effusion, are presented. The effectiveness of the new
filter method for morphological investigation, innovated by
authors, are determined. We drew a conclusion about the high
level of this method for pleural effusion etiology determination. Key Words: pleural effusion, diagnostics, filter
method, morphological investigation.