Методи радіонуклідної діагностики у хворих на рак молочної залози - Щербіна, О.В. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
У лекції описане використання методів радіонуклідної діагностики для вирішення завдань клінічної мамології. Розглянута роль радіонуклідних методів у візуалізації пухлин молочної залози, регіонарних, віддалених метастазів. Описана роль лімфосцинтиграфії в детектуванні сторожових (сигнальних) лімфатичних вузлів. Ключові слова: рак молочної залози, мамосцинтиграфія, лімфосцинтиграфія, остеосцинтиграфія, сигнальний лімфовузол. In a lecture the use of methods of radionuclide
diagnostics for the decision of tasks of clinical mammology
is described. The role of radionuclide methods in
visualization of tumours of breast, regional and remote
metastases is considered. The role of lymphoscintigraphy
in detection of sentinel nodes is described. Key Words: breast cancer, mammoscintigraphy,
lymphoscintigraphy, bone scan, sentinel lymph nodes.