«Кам’яна баба» з с. Калинівка в Причорномор’ї - Симонович, Е.О. (Археологія, 1995)
Статуя з Калинівки (колишня Попівка) Комінтернівського р-ну Одеської обл. належить до відомого типу «кам’яних баб» кочових народів середньовіччя. Однак, вона є унікальною, оскільки має точно документоване місце знахідки та деякі специфічні риси моделювання. Крім того заслуговує на увагу незвичайний для подібної знахідки спосіб її використання до недавнього часу.