Деякі зауваження з приводу «кризи української археології» - Отрощенко, В.В. (Археологія, 1995)
«Кризу української археології» констатовано наприкінці великої виноски дискусійної статті В. О. Посрєднікова у п’ятому числі «Донецкого археологического сборника». Викликано «кризу» втратою марксистсько-ленінського «методологічного орієнтиру». Що ж змусило В. О. Посрєднікова так жорстко обійтися з українськими археологами? Приводом для дискусії стало припущення М.О. Ричкова щодо поліетнічності носіїв ямної культурно-історичної спільності.