Про основні напрямки та результати застосування автоматизованої системи обробки джерел в Інституті археології НАН України - Беляєва, С.О.; Петрашенко, О.М. (Археологія, 1995)
В Інституті археології створена інформаційно-пошукова система автоматизованої обробки археологічних джерел, провадиться розробка систем опису різних категорій археологічного матеріалу та їх програмного забезпечення.