Ранньоскіфський комплекс з кургану поблизу с. Врублівка в Подністров'ї - Кучугура, Л.І. (Археологія, 1995)
Публікація знайомить з експедицією Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника, що проводилась протягом 1977—1984 рр. та брала участь у рятівних археологічних роботах у зоні затоплення Дністровського комплексного гідровузла. Розкопки здійснювалися в урочищі Монастирисько поблизу с. Врублівці Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині. У літературі цей пункт відомий як верхньопалеолітичний під назвою Врублівці.