Чернігівська старовина. — Чернігів: Сіверянська думка, 1992. — 147 с. - Сухобоков, О.В. (Археологія, 1995)
Рецензований збірник наукових праць є ще одним виданням чернігівських вчених, які протягом останніх двадцяти років плідно працюють у царині археологічного вивчення Чернігова та численних населених пунктів Чернігівської землі. За вказаний період не лише значно збільшився обсяг розкопок (порівняно з роботами Б. О. Рибакова, В. А. Богусевича, Д. І. Бліфельда та ін.), але й зросла кількість саме місцевих археологів та їхня професійна кваліфікація. Про це добре свідчить зміст збірника, який відбиває 1300-літню історію другого за значенням міста Київської Русі, а також його високий науковий рівень.
Кілька слів про видання в цілому. Дуже сподіваюся на те, що воно стане серйозним. У цьому мене переконує належний рівень редакційної роботи колективу авторів, добре викопаний ілюстративний матеріал. Хорошу справу зробили чернігівці до ювілею міста.