Теракотова форма з зображенням Артеміди - Русяєва, А.С.; Сон, Н.О. (Археологія, 1995)
Нерідко спеціальна добірка окремих категорій археологічних матеріалів з однієї пам'ятки за багато років її розкопок може дати цікаві результати. У даному випадку при розгляді всіх ольвійських теракот, які зберігаються у фондах Інституту археології НАН України, було виявлено, що два фрагменти, які раніше публікувались окремо, становлять одну теракотову форму. Її розгляду і присвячена дана замітка.