До ювілею Стефанії Ромуальдівни Кілієвич (Археологія, 1995)
2 листопада академік П. П. Толочко провів урочисте засідання відділу давньоруської та середньовічної археології Інституту археології НАНУ, присвячене ювілею Стефанії Ромуальдівни Кілієвич. На ньому ювіляра також привітали представники Національного музею історії України, Музею історії м. Києва, Києво-Печерського заповідника. Головним об’єктом наукових інтересів С. Р. Кілієвич була Старокиївська гора, дитинець столиці Давньої Русі. Численні статті С. Р. Кілієвич виходили у різних наукових виданнях, але найбільше, звичайно, у збірниках відділу археології Києва, починаючи з найпершого — «Київської Старовини», що була заборонена й вилучена з продажу 1972 р. Вагомий внесок зробила дослідниця у створення грунтовної підсумкової колективної монографії «Новое в археологии Києва». За вагомий внесок у цикл археологічних досліджень стародавнього Києва у 1983 р. С. Р. Кілієвич було присуджено Державну премію України в галузі науки.