Поховання епохи бронзи з курганів поблизу с. Струмок Одеської обл. - Ветчинникова, Н.Е. (Археологія, 1996)
У 1979--1980 рр. Ізмаїльська експедиція Інституту археології НАН України досліджувала ряд археологічних об'єктів поблизу с. Струмок Татарбунарського району Одеської області. При розкопках курганів були знайдені поховання різного часу, частина з яких уже опублікована раніше. Курганна група поблизу с. Струмок складалася з семи курганів, розташованих на плато лівого берега р. Дракуля в 2 км на південь від Ізмаїльського шосе, на розораному полі. Кургани були витягнуті по лінії північний схід -- південний захід. До даної публікації увійшли тільки поховання бронзового віку, які доповнять цікавий матеріал для вивчення історії степів Північно-Західного Причорномор'я у цей період.