Від редакційної колегії (Археологія, 1996)
У статті обговорюється збірка Ю. О. Шилова «Гомо Совєтікус», 1995р. У додатках до художнього твору вигулькнув протокол №7 засідання відділу первісної археології ІА HAH України від 18 квітня 1995 р. (с. 221—224) за підписом... Ю.О. Шилова. Письменник узурпував тут обов'язки і вченого секретаря, і завідуючого відділу, чиєю прерогативою і є оформлення протоколів засідань. Тому редакційна колегія журналу визнає за доцільне публікацію справжнього протоколу №7 засідання відділу первісної археології від 18 квітня 1995 p.