Метод аналитической регуляризации в решении задач дифракции электромагнитных волн на границе гиротропной среды с ленточной решеткой - Бровенко, А.В.; Мележик, П.Н.; Поединчук, А.Е.; Трощило, А.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано точний метод розрахунку дифракцiйних характеристик стрiчкових перiодичних граток, що знаходяться на межi гiротропного феромагнiтного середовища у випадку похилого падiння плоскої однорiдної електромагнiтної хвилi. A rigorous technique is suggested for calculating the diffraction characteristics of a strip periodic grating placed on a gyrotropic ferromagnetic medium interface in the case of the oblique incidence of a uniform plane electromagnetic wave.