В Канаді про культуру Київської Русі - Толочко, П.П. (Археологія, 1989)
31 травня— 2 червня 1937 р. в м. Гамільтоні (Канада) відбулась Міжнародна конференція на тему «Культура Київської Русі». Вона була присвячена 100-річчю існування університету Мак-Мастера та 1000-річчю хрещення Русі. Основними її темами були: значення християнізації Русі, церква та духовна культура, політична думка, політична і матеріальна культури, історіографія. В роботі конференції взяли участь вчені Канади, США, СРСР, ПНР, Швеції, ФРН, КНР.