VI республіканська конференція молодих учених-археологів - Павленко, Ю.В. (Археологія, 1989)
19-22 жовтня 1987 р. в Інституті археології АН УРСР проходила VI Республіканська конференція молодих вчених-археологів, у роботі якої прийняло участь понад 170 фахівців — представників майже всіх археологічних наукових установ та навчальних закладів, маючих історичні факультети, а також багатьох музеїв України. Організатори конференції були раді вітати також багатьох гостей з Москви, Ленінграда, Мінська, Кишинева, Тбілісі та інших міст братніх радянських республік.