Планіграфія та технологія обробки кременю пізньопалеолітичної стоянки Федорівка - Кротова, О.О.; Ступак, Д.В. (Археологія, 1996)
Стаття присвячена дослідженню планіграфії та технології обробки кременю двошарової пізньопалеолітичної стоянки Федорівка за даними ремонтажу та типології крем'яних виробів. В статье обобщаются данные, полученные на основе ремонтажа и типологии кремневых изделий двухслойной позднепалеолитической стоянки Федоровка в Северном Приазовье. Анализируются планиграфия производственных комплексов и технология кремнеобработки. In the article, data are generalized which were obtained based on a re-arrangement and typology of flint items from the double-layer site of the Late Paleolithic near Fedorovka in the Northern Azov Sea Coast Area. A production units’ planigraphy and a flint working method are analyzed.