До 60-річчя Василя Івановича Бідзілі (Археологія, 1996)
Цієї весни одному з найенергійніших представників української археології кандидату історичних наук Василеві Івановичу Бідзілі виповнилося 60 років. Археологічна діяльність ювіляра розпочалася з участі у студентському гуртку при кафедрі археології. Свій перший польовий сезон він відкрив 1957 р., на розкопках давньоруського міста Воїня. А потім: розкопки черняхівського поселення в експедиції М. Ю. Брайчевського; дослідження виявленого вперше спеціалізованого центру чорної металургії VI-VII ст. поблизу м. Гайворон; розкопки великих новобудовних експедицій на півдні України.
Шість років (1989--1994) В. І. Бідзіля віддав керівництву кооперативом «Археолог», зосередившись на охоронних дослідженнях пам'яток України. Великомасштабні роботи проведені на Подолі у Києві та в давньому Вишгороді, у південних областях держави.
Наукова громадськість чекає від ювіляра нових видань, перш за все, монографії «Гайманова Могила». А на сьогодні його творчий доробок становить 73 наукові праці, участь у багатотомних «Історії» та «Археології» УРСР, діяльність з організації численних археологічних виставок, експериментів з історичної технології тощо.
Щиро зичимо дорогому Василеві Івановичу творчої наснаги, здоров'я і здійснення усіх наукових і особистих планів за життя!