Русь-Україна в IX—XV ст.: історія і культура - Толочко, П.П. (Археологія, 1997)
Поданий короткий екскурс в історію IX—XV ст. засвідчує, що, незважаючи на тяжкі випробовування долі, впродовж усього цього періоду народ Русі-України зберігав свою ідентичність, мав видатні культурні надбання, які увійшли до скарбниці європейської і світової культури.