IV Міжнародна археологічна конференція студентів і молодих вчених - Бондарець, О.В. (Археологія, 1997)
IV Міжнародну археологічну конференцію студентів і молодих вчених проводила 14—16 травня 1996 р. кафедра культурології та археології Національного університету «Києно-Могиляпська Академія» при підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та фірми «Елінт». Під час Конференції зарееструвалось 143 учасники з 37 міст України, Литви, Росії. 13 травня в Галереї Мистецтв НаУКМА була відкрита виставка «Трипільський світ України. Традиції та сучасність». 15—16 травня працювало 7 секцій: — Теорія та історіографія археології — Етнографія — Археологія кам’яного та мідного віків — Археологія епохи бронзи — Археологія доби раннього заліза — Середньовічна археологія (V — перша половина XIII ст.) — Археологія другої половини ХІІІ — XVІІІ ст. Доповідачі виявили себе фахівцями з визначеною професійною орієнтацією, однак обізнаними з широкою археологічною проблематикою, що зумовило гостроту полеміки навколо всіх доповідей. Робота Конференції освітлювалась по радіо («Контакт»), телебаченню («Наш час»), в пресі («Вечірній Київ»).