Створено український національний комітет МУСА - Моця, О.П. (Археологія, 1997)
21 травня 1997 р. у Києві відбулися установчі збори, на яких було прийняте рішення про створення Українського Національного комітету (УНК) Міжнародної унії слов’янської археології (МУСА). Офіційний центр УНК МУСА і його архів будуть знаходитись в Інституті археології НАН України, а керівними органами стануть Загальні збори, Рада та Голова УНК.