Екологічна роль авермектинів у формуванні збалансованих агроекосистем - Ісаєнко, В.М.; Патика, В.П. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Наведено результати багаторічних комплексних досліджень екологічного ризику застосування авермектинвмісних препаратів в аграрному виробництві, побутовій сфері та при формуванні збалансованих агроекосистем. Підтверджено позитивне соціально-екологічне значення антипаразитарних препаратів нового покоління. Показано, що препарати авермектинового ряду є гідною альтернативою сучасним препаратам, одержаним шляхом хімічного синтезу. Приведены результаты многолетних комплексных исследований экологического риска применения авермектинсодержащих препаратов в аграрном производстве, бытовой сфере и при формировании устойчивых агроэкосистем. Подтверждено положительное социально-экологическое значение антипаразитарных препаратов нового поколения. Показано, что препараты авермектинового ряда являются достойной альтернативой современным препаратам, полученным путем химического синтеза. The results of longterm complex researches of ecological risk of avermectin-containing preparation’s use in agriculture household area and formation of agroecosystems are stable provided. Social-ecological value of antiparasitic preparations of new generation has been confirmed. It was been shown, that preparations of avermectins’ line are considered to be equal alternative to the modern preparations received by chemical synthesis.