V Міжнародна археологічна конференція студентів та молодих вчених - Андрощук, Ф.О. (Археологія, 1997)
22—24 квітня 1997 р. у Київському університеті імені Т. Шевченка відбулася V Міжнародна археологічна конференція студентів та молодих вчених. Географія учасників охоплює наукові та навчальні центри України, Білорусі, Росії, Литви. Загалом було заслухано 148 доповідей, представлених на шести секціях. Доповіді секції «Проблеми історіографії та теорії археології» охоплювали три великих тематичних блоки: 1) охорона пам’яток та проблеми їх використання; 2) історія археологічних досліджень; 3) теоретичні проблеми археології. Доповіді секції «Археологія кам'яного віку» охоплювали три дослідницькі напрямки: 1) польові дослідження нових пам’яток; 2) проблеми типології археологічного матеріалу; 3) проблема історичних реконструкцій.
За підсумками конференції найкращими визнано доповіді Мимоход Р.А. (Донецьк) «Об одной группе погребений на поселениях срубной культуры»; Бутягіна А.М. (Санкт-Петербург) «Некоторые проблемы архаического Мирмекия» та Хохлова В.А. (Тирасполь) «Раннеславянское поселение VIII—IX вв. Одая», які рекомендовані до друку в журналі «Археологія».
Тези доповідей опубліковані у збірнику «V Міжнародна археологічна конференція студентів та молодих вчених» видавничо-поліграфічним центром «Київський університет».