Вплив мікробних препаратів на вміст хлорофілу - Черницький, Ю.О. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
Досліджувався вплив мікробних препаратів, що використовуються як засоби захисту рослин від збудників кореневих гнилей, на вміст хлорофілу в листках озимої пшениці. Встановлено, що під впливом мікробних препаратів (хетоміка, триходерміну, фітоспорину) та штаму бактерії - антагоніста Bacillus subtilis 23 вміст хлорофілу збільшується. Исследовалось влияние микробных препаратов, которые используются как средства защиты растений от возбудителей корневых гнилей, на содержание хлорофилла в листьях озимой пшеницы. Установлено, что под воздействием микробных препаратов (хетомика, триходермина, фитоспор ина и штамма бактерии - антагониста Bacillus subtilis 23) количество хлорофилла увеличивается. The influence of microbic preparations used as means of plant protection against rot root agents on the contents of chlorophyll in leaves of winter wheat has bee n investigated. Under the effect of the microbic preparations (hetomik, trichodermin, fitosporin and strain a bacteria - antagonist of Bacillus subtilis 23) the increase of chlorophyll amount is marked.