Мікробні препарати для поліпшення фосфорного живлення, підвищення урожайності та цукристості коренеплодів цукрових буряків - Токмакова, Л.М. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
Показано, що застосування альбобактерину та поліміксобактерину на посівах цукрових буряків сприяє активізації фосфатази, збільшенню чисельності фосфатмобілізувальних бактерій у ризосфері рослин, вмісту фосфору в коренеплодах, підвищенню урожайності коренеплодів та збору цукру. Показано, что применение альбобактерина и полимиксобактерина на посевах сахарной свеклы способствует увеличению численности фосфатмобилизирующих бактерий в риззосфере растений, содержанию фосфора в корнеплодах, активизации фосфатазы, увеличению урожайности корнеплодов и сбора сахара. There are presented the results of longterm research of microbial preparation action at phosphate nutrition, crop productivity and saccharinity of sugar bee t root. It was established that use of albobacterin and polymyxobacterin in crops of sugar bee t increases the number of phosphatemobilizing bacteria in the rhizosphere of plants, as well as activation of phosphatase, that improve phosphate nutrition and increase content phosphorus in the root, crop productivity and saccharinity of roots.