Теоретичні підходи до визначення економічної сутності корпоративного управління інтеграцією промислових підприємств та об’єднань - Григораш, С.Ю. (Управління економікою: теорія та практика, 2023)
У роботі розширено класифікаційну систему видів інтеграції та інтеграційних об’єднань промислових підприємств. Схематично представлено різновиди інтеграційних структур за формою об’єднання потенціалу.
Виокремлено ознаки, за якими можна характеризувати інтеграційні об’єднання підприємств. Надано характеристику організаційних форм диверсифікованих інтеграційних об’єднань акціонерних промислових підприємств.
Досліджено стратегічні альянси та визначення особливостей інтеграції сфер діяльності при різних формах об’єднання промислових підприємств. Проведено порівняльний аналіз інтеграції сфер діяльності при різних формах об’єднання промислових підприємств.
Узагальнено та систематизовано організаційно-економічні форм утворення корпоративних інтеграційних об’єднань. Визначено особливості здійснення процесу інтеграції сфер діяльності при різних формах об’єднання підприємств. The work expands the classification system of types of integration and integration associations of industrial enterprises. Various types of integration structures are schematically presented according to the form of potential pooling. The features that can be used to characterize integration associations of enterprises are singled out.
The characteristics of the organizational forms of diversified integration associations of joint-stock industrial enterprises are given. Strategic alliances and determination of the features of integration of spheres of activity in various forms of association of industrial enterprises have been studied. A comparative analysis of the integration of spheres of activity with various forms of association of industrial enterprises was carried out.
The organizational and economic forms of formation of corporate integration associations are summarized and systematized. The specifics of the process of integration of spheres of activity in various forms of unification of enterprises have been determined.