Економічний аналіз умов формування та функціонування корпоративного сектору в Україні - Лінь, Ц. (Управління економікою: теорія та практика, 2023)
Стаття присвячена дослідженню комплексного економічного аналіз умов формування та функціонування корпоративного сектору в Україні.
Визначено, що корпоративні юридичні особи відіграють важливу роль у національній економіці та мають значний вплив на розвиток і процвітання суспільства.
Прискорення змін середовища та умов господарювання, зростання динамічності вимог та потреб споживачів, ускладнення конкурентної боротьби, обмежена можливість прогнозування на тривалому інтервалі часу, вимагають від підприємств пошуку нових шляхів та інструментів забезпечення ефективної та економічно безпечної діяльності.
Дослідження показують, що корпоративні підприємства генерують великі обсяги капіталу та інвестують його в різні сектори економіки, залучаючи капітал до інших підприємств і сприяючи сталому економічному розвитку.
Акціонерна форма організації підприємництва дозволяє збільшити дієвість інструментарію розвитку інтеграційних відносин через можливість утворення різних комбінацій розподілу прав контролю за активами, консолідованими бізнес-процесами, конкурентним позиціонуванням та реалізацією стратегії корпоративних інтеграційних об’єднань господарських товариств. The article is devoted to the study of a comprehensive economic analysis of the conditions for the formation and functioning of the corporate sector in Ukraine. It was determined that corporate legal entities play an important role in the national economy and have a significant impact on the development and prosperity of society.
Acceleration of changes in the environment and business conditions, increasing dynamism of consumer demands and needs, complication of competition, limited possibility of forecasting on a long time interval, require enterprises to find new ways and tools to ensure efficient and economically safe activities.
Research shows that corporate enterprises generate large amounts of capital and invest it in various sectors of the economy, attracting capital to other enterprises and contributing to sustainable economic development.
The joint-stock form of business organization makes it possible to increase the effectiveness of the toolkit for the development of integration relations through the possibility of forming various combinations of the distribution of control rights over assets, consolidated business processes, competitive positioning and implementation of the strategy of corporate integration associations of business companies.