Розробка методичного підходу та рекомендацій щодо формування економічної стратегії реалізації корпоративних інтеграційних процесів - Чень, М. (Управління економікою: теорія та практика, 2023)
Стаття присвячена розробці методичного підходу та наданню фахових рекомендацій для формування економічної стратегії реалізації корпоративних інтеграційних процесів у сучасному бізнес-середовищі. В роботі висвітлюються ключові аспекти корпоративних інтеграцій, такі як стратегічне планування, управління змінами, фінансовий аналіз, управління ризиками та комунікації.
Дослідження базується на аналізі наукових робіт у галузі стратегічного управління та корпоративних інтеграцій, а також на практичному досвіді впровадження корпоративних інтеграцій у різних компаніях. Автором пропонується використання систематичного підходу до розробки та впровадження економічної стратегії корпоративних інтеграцій, що сприятиме підвищенню ефективності цих процесів та досягненню стратегічних цілей підприємства.
Запропоновано конкретні рекомендації та інструменти для успішного впровадження стратегічних змін та досягнення конкурентної переваги через корпоративні інтеграції. Стаття може бути корисною для керівників підприємств, менеджерів з управління стратегічними процесами, консультантів у галузі стратегічного управління та всіх зацікавлених у питаннях корпоративних інтеграцій та економічної стратегії. The article is devoted to the development of a methodical approach and the provision of professional recommendations for the formation of an economic strategy for the implementation of corporate integration processes in the modern business environment.
The work highlights key aspects of corporate integrations, such as strategic planning, change management, financial analysis, risk management, and communications. The research is based on the analysis of scientific works in the field of strategic management and corporate integrations, as well as on the practical experience of implementing corporate integrations in various companies.
The author proposes the use of a systematic approach to the development and implementation of the economic strategy of corporate integrations, which will contribute to increasing the efficiency of these processes and achieving the strategic goals of the enterprise. Specific recommendations and tools are offered for successfully implementing strategic changes and achieving competitive advantage through corporate integrations.
The article can be useful for business leaders, strategic process management managers, strategic management consultants, and anyone interested in corporate integration and economic strategy.