До 60-річчя Петра Петровича Толочка (Археологія, 1998)
21 лютого 1998 р. відомому українському історику і археологу, доктору історичних наук, професору, академіку НАН України Петру Петровичу Толочку виповнюється 60 років. Визнаний вчений, невтомний дослідник слов’яно-руських старожитностей, він зробив вагомий внесок у вирішення вузлових питань з проблем історії, археології, культури Київської Русі та України. Його перу належить понад 270 наукових праць, у тому числі 12 монографічних досліджень, важливі розділи у фундаментальних академічних виданнях.
Своє шістдесятиріччя Петро Петрович зустрічає в постійному творчому пошуку. Відзначаючи великі заслуги академіка П.П. Толочка перед історією і археологією, колектив Інституту археології НАН України щиро вітає ювіляра і зичить творчої наснаги та подальших творчих звершень.