Об одном из источников по изучению язычества - Жилина, Н.В. (Археологія, 1998)
В работе автором предложено исследование отдельных изображений из зерни и скани, как знаков или символов, связанных с языческими представлениями славян. Розуміння деяких зображень на давньоруських прикрасах, як знаків чи символів, що пов’язані з язичницькими уявленнями слов’ян має дискусійний характер.
Автором запропоновано аналіз орнаментальних зображень із зерні та скані, виходячи з характеру внутрішньої структури символа, та власного образно-чуттєвого сприйняття. Визначено необхідність встановлення певної межі при переході до конкретних ототожнень. Comprehension of certain images on old Russian adornment signs or symbols associated with heathen ideas of the Slavs is rather disputable.
The author suggests the analysis of ornamental images made of grains and scans based on the pattern of the inner structure of a symbol and the imaginary-sensitive perception of the author. It is proved to be necessary to outline certain border, when making particular generalizations.