Овруцький кряж: комплексне вивчення та збереження історико-археологічної та палеоприродної спадщини (завдання, перспективи, структура проекту) - Томашевський, А.П. (Археологія, 1998)
Овруцький кряж і безпосередньо місто Овруч є унікальним природним, історико-культурним, регіоном України та Європи. Автор детально визначає сукупність притаманних цьому регіону особливостей, які роблять його унікальним. Зазначені особливості зумовлюють дослідницькі завдання, що обґрунтовуються в даній статті.