Південна і Cхідна Азія: локомотив світової економіки - Кляйн, Лоренс Р. (Економіка і прогнозування, 2006)
13-е читання Лекцій на честь Рауля Пребіша в рамках Конференції ООН з питань торгівлі та розвитку. Женева, 2 листопада 2005 р. (Переклад з англ. Макеєва О.В.). Розглядаються питання перетворення країн Південної та Східної Азії, передусім Індії та Китаю, на ключову ланку в розвитку сучасної світової економіки. Аналізуються основні чинники, що зумовили таку еволюцію. Вказані процеси розглядаються в контексті сучасної глобалізації, цілей та механізмів міжнародного економічного розвитку, а також теоретичних розробок Рауля Пребіша.