Археологічні сторінки життя Данила Щербаківського - Мовша, Т.Г. (Археологія, 1998)
Стаття розкриває нам Данила Щербаківського як археолога, який захопився нею ще в молоді роки, і зберіг на все своє, наповнене великою плідною творчістю, надто коротке життя.
Археологічних досліджень в полі та робіт, присвячених ним, загалом небагато. Проте всесторонній аналіз відкритих ним пам’яток свідчить, шо вони не втратили свого значення і понині. Актуальність і наукове звучання їх цілком відповідають сьогоденню, допомагають вирішенню сучасних проблем.