Структурні зміни в економіці України: порівняння із загальносвітовими тенденціями - Шинкоренко, Т.П. (Економіка і прогнозування, 2006)
Розглянуто закономірності макроструктурних змін і залежність динаміки економічного зростання від структури економіки за видами економічної діяльності. Досліджено структурні зрушення, що відбуваються в економіці України в розрізі агрегованих і стратегічних секторів економіки в процесі трансформації порівняно із загальносвітовими тенденціями. Визначено основні макроструктурні деформації української економіки, які необхідно усунути з метою прискорення економічного зростання та підвищення конкурентних позицій української економіки. Метою статті було проведення порівнювальних досліджень із використанням методичних підходів, які застосовуються міжнародними установами.