Моделювання економічної безпеки підприємства «Нова пошта» для оцінки фінансової стійкості в умовах глобальних викликів та кризових ситуацій - Тарнавська, В.В.; Мажара, Г.А. (Вісник економічної науки України, 2023)
У контексті сучасної економічної нестабільності та глобальних викликів, важливим аспектом є забезпечення фінансової стійкості підприємств для їхнього успішного функціонування. У цьому контексті моделювання економічної безпеки стає важливим інструментом для оцінки фінансової стійкості підприємств. Ця стаття присвячена дослідженню моделі економічної безпеки підприємства “Нова пошта” з метою оцінки її фінансової стійкості в умовах глобальних викликів та кризових ситуацій. Шляхом аналізу фінансових показників, таких як ліквідність, платоспроможність, рентабельність та інші, буде проведено оцінку фінансової стійкості підприємства. На основі отриманих результатів будуть запропоновані рекомендації щодо оптимізації фінансового управління та забезпечення ефективного реагування на зовнішні економічні загрози. Дослідження спрямоване на визначення стратегій, які допоможуть зберегти фінансову стійкість підприємства в умовах невизначеності та конкурентної боротьби. In the context of modern economic instability and global challenges, an important aspect is ensuring the financial stability of enterprises for their successful functioning. In this context, economic security modeling becomes an important tool for assessing the financial stability of enterprises. This article is devoted to the study of the economic security model of the “Nova Poshta” enterprise with the aim of assessing its financial stability in the face of global challenges and crisis situations. By analyzing financial indicators, such as liquidity, solvency, profitability and others, the financial stability of the enterprise will be assessed. Based on the obtained results, recommendations will be offered to optimize financial management and ensure an effective response to external economic threats. The research is aimed at identifying strategies that will help preserve the financial stability of the enterprise in conditions of uncertainty and competition.