Інформаційно-аналітичне забезпечення економічного розвитку та конкурентоспроможності функціональної моделі управління ІТ-проєктами в діяльності закладів освіти - Манькута, Я.М.; Мальцев, М.М. (Вісник економічної науки України, 2023)
Стаття присвячена проблемам інформаційної підтримки побудови моделі управління ІТ-проєктами. Розглянуто методи і програмний інструментарій моделювання процесів для побудови моделі проєктів, особливості способів описування моделі управління проєктом.
Побудовано діаграму декомпозиції управління ІТ-проєктами на основі використання економіко-математичного моделювання у нотації IDEF0.
Визначено, що модель включає функції аналізу продуктивності ІТ-команд, дослідження симуляцій ІТ-проєктів, аналізу альтернатив виконання поточного проєкту та його остаточної реалізації.
Доведено, що ефективне застосування моделювання управління проєктами впливає на реалізацію будь-якого проєкту відповідно до високих стандартів якості, які досягаються в строки поставлених цілей, при цьому зменшивши ризики і заощадивши час. Зміст роботи з управління проєктами складається з об’єктів і процесів для створення цих об’єктів. The article is devoted to the problems of information support for building a model of IT project management. The methods and software toolkit of modeling processes for building a project model, features of the methods of describing the project management model are considered.
A decomposition diagram of IT project management based on the use of economic-mathematical modeling in the IDEF0 notation was constructed. It was determined that the model includes the functions of analyzing the productivity of IT teams, researching simulations of IT projects, analyzing alternatives to the current project and its final implementation.
It has been proven that the effective application of project management modeling affects the implementation of any project in accordance with high quality standards that are achieved within the set goals, while reducing risks and saving time. The content of project management work consists of objects and processes for creating these objects.